Aftensmad, hvad skal vi dog finde på?

Vi har ofte haft mange problemer, med at finde ud af hvad vi skulle have at spise. Tit blev det noget vi alligevel havde spist inden for den sidste tid.Vi prøvede, som så mange andre , at følge en madplan, men forskellige tilbud og en svag viljestyrke fik det til at gå i vasken.
Vores aftale har gået på, at vi cirka en gang om måneden sætter os sammen hele familien og diskuterer hvad de enkelte har af ønsker, der efter skriver vi en liste med de retter der bliver nævnt. Ofte har jeg en 11-19 menuer jeg kan bruge de dage hvor det ser helt håbløst ud.
Børnene benytter tit diverse kogebøger som inspiration. Hele familien samarbejder om at finde forskellige opskrifter som ser spændende ud.

Resultatet ender for det meste ud med 24-28 forskellige retter. Så hænger vi den op et synligt sted på fryseren, så vi ikke har problemer med at finde på noget til aftensmad.
Opskrifterne får så et lille flueben når vi har afprøvet dem, så vi kan se at de er brugt.
Det er nu nemmere at få børnene til at smage på noget spændende (hmmm! nogen med chokolade, for eks.), så derfor er vi sikre på at dette er den rigtige løsning for os.

For at finde en løsning på problemet, sætter vi os ned og laver en menu sammen, så vi til enhver tid har noget at vælge imellem. Når vi en dag ikke kan finde på noget at lave, kan vi bruge vores liste, og så er det jo nemt at vælge en ret.
Ungerne benytter tit diverse opskrifter som inspiration. Vi finder hver i sær nogle forskellige ting vi har lyst til at smage.

Så når vi når dagens slutning, har vi for det meste en række med 25-26 muligheder. Den klistrer vi så op på opslagstavlen, så vi kan finde på noget at spise.
Når vi har gjort brug af en forslag vi har skrevet ned, så får de et lille mærke, så de kan se at vi har benyttet deres ideer.
For vores familie har det været løsningen på et ellers meget frustrerende problem, og nu er det lettere at få de små til at afprøve noget nyt, da det jo ofte er dem selv der har foreslået de forskellige retter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s